“Hej Tina! Då kanske vi ses i Turkiet i år igen! Vi planerar att åka dit den 17-18 September. Angående bagagevikt när vi var i Gran Canaria och skulle hem så fick min dotter betala övervikt, för Ving menade att 20 kg var incheckat bagage  inklusive handbagage så 15 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage. Hon hade då 22 kg med handbagaget och fick betala 20 euro. Lycka till!!”

Va roligt att ni ska till Turkiet igen! Ja, kommer ni till Alanya så tycker jag definitivt ni ska komma förbi hamamet för lite påhälsning och behandlingar :) Hoppas livet lever fint med dig och familjen annars. Hälsa alla jag känner!

Om det inte stod specificerat på er biljett att det förhöll sig så var det fult gjort av Ving tycker jag! Jag har åkt med övervikt förut med olika bolag och aldrig fått betalat något extra så jag har haft tur. Tror jag hade 4-5 kg övervikt när jag flög till Kambodja men inget sas så det var bra :P När det gäller bagaget med Turkish airlines så står det på deras hemsida att det ska vara 20 kg för ekonomiklass så jag blev otroligt irriterad när jag fick bokningsbekräftelsen och det står 15 kg tillåtet bagage. Och nu undrar jag om det är inklusive handbagage eller inte efter det du skrev för det står inte specifikt.. Enligt deras hemsida så får man ha 8 kg handbagage.

Mitt bekymmer är att jag har bokat en promotion ticket och då var det tydligen lägre bagagevikt enligt dem när jag mailade, men de har inte informerat om det någonstans under mitt köp då det inte står under terms & conditions som man får klicka i att man har läst och förstått. Det står inte heller på deras sida där all annan bagageinformation står. Utan det kommer som en trevlig liten överraskning! :(

I mailet jag skicka till dem frågade jag var de informerar om att det bara är 15 kg för promotion tickets och det svarar de inte på. Inte heller svarade de på hur mycket övervikt kostade inrikes mellan Istanbul och Antalya för kostnaden för den sträckan kan jag inte lista ut via deras hemsida. Två gånger har jag mailat, och de svarar bara samma sak att det bara är så., 15 kg. Blir väääldigt irriterad när jag inte får svar på det jag frågar efter! Så nu har jag mailat igen och frågat VAR de informerar sina kunder om 15 kg och HUR mycket det kommer att kosta för extrakilon.  På ett annat bolag kostar det 3 turkiska lira per kilo (12 kr) om man köper till vikt i förväg och 5 lira (20kr) om man betalar på flygplatsen, men man vet ju inte om det är dyrare på detta bolag. Så vi får se om jag får svar denna gång :P

Får god lust att bara boka en ny biljett med ett annat bolag där man kan köpa extravikt i förhand och strunta i Turkish Airlines! Det vore ju okej om jag hade missat informationen om 15 kg, då får jag skylla mig själv, men när jag har trippelkollat och inte hittat något och bolaget vägrar svara så blir man ju frustrerad! Jag flyttar ju från Kambodja så 15 kg räcker inte långt.. Haha, oj så långt det blev! Sätter punkt för aggressionerna ;) Det vore i vilket fall som helst superkul om vi kunde ses!